Светът, денят, нощта, аз (ISBN: 9789545972744)

Светът, денят, нощта, аз (ISBN: 9789545972744)
Описание
Ключови думиФейлетон, Младежка литература, Новела
Брой страници236

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

Уилям Сароян (1908-1981) е изключително плодовит писател - автор е на повече от 60 книги - романи, пиеси, разкази, мемоари, дори текстове на песни. Той става популярен още съвсем млад, с първите си сборници с разкази, и задълго - от 30-те, та чак до 60-те години на XX век определя литературните пристрастия не само в САЩ, но и в Европа. Влиянието му в творческите среди е такова, че дори бунтарите от тъй нареченото бийт-поколение, автори като Чарлс Буковски и Джак Керуак го издигат за свой кумир. Самият Сароян години по-късно споделя: \"Искаше ми се да променя американската литература. Беше наложително. Защото не я харесвах. \" Така роденото в семейство на бедни арменски емигранти момче, което напуска училище на петнайсетгодишна възраст, решено да стане писател, се превръща в един от най-четените и превеждани световни автори. И не само защото книгите му са новаторски, но и защото с доброта, остроумие, вдъхновение и страст търси истината за човека, природата и изкуството и, преодолявайки всички препятствия, се докосва до същността на нещата.
Настоящият сборник съдържа двайсет от най-хубавите разкази на Сароян, осемнайсет от които се превеждат за първи път на български.
Писателят е духовен анархист - такъв, какъвто дълбоко в душата си е всеки човек. Той е недоволен от всички и от всичко. Писателят е най-добрият приятел на всеки човек и единственият верен неприятел - добър и благороден неприятел.
Уилям Сароян

Творбите на този велик писателса прослава не на миналото, а на бъдещето.
Хосе Кинтеро

Надеждата беше задължителна в творчеството му. Той вярваше, че лудостта е единственото непроменимо нещо в света, но това не му пречеше да блика от хумор и жизнерадост.
Джон Хътчисьн
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^