Светът като воля и представа. Том 1 (2008)

Светът като воля и представа. Том 1 (2008)

Светът като воля и представа. Том 1 (2008)

от 22,50 лв 5 оферти
Упътване до адрес:
Предложен маршрут:  

Още оферти

Описание
Ключови думиФилософия
Езикбългарски
Брой страници808

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

През 1818 г. тридесетгодишният Артур Шопенхауер завършва и публикува своето съчинение "Светът като воля и представа" (макар че на титулната му страница е отбелязана следващата 1819 г. ). Всичко, което Шопенхауер създава след това - през 72-годишния си живот, - е защита, разработка на детайли и подробности, конкретизация на неговото основно произведение. Така че ако има автори на едно произведение (за разлива от автори, чийто гений се осъществява по много и разнообразни начини), между тях без каквото и да е съмнение попада и Шопенхауер.
"Светът като Воля и представа" е opus vitae, произведението на живота на Артур Шопенхауер. Сам авторът е гледал на "Светът като воля и представа"като на свое най-представително съчинение, като плод на цялото си съществуване, защото е бил дълбоко убеден, че след 30-годишната възраст човек изчерпва запаса от впечатления, необходим за голямото интелектуално дело, и той може вече само да се повтаря и да трупа подробности към осъщественото духовно начинание, към своя opus vitае.
Исак Паси
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^