Свободата: Алхимията за съзнателното общество (ISBN: 9789547900172)

Свободата: Алхимията за съзнателното общество (ISBN: 9789547900172)

от 11,07 лв 3 оферти
Описание
Ключови думиПолитика, Социология
Езикбългарски

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

"Какво е тогава свободата и защо хората отново и отново рискуват всичко в името на този неуловим дар на боговете?" Стефан Хьолер се опитва да отговори на този въпрос в своята провокативна и съвсем навременна книга. Свободата в живота често е била използвана като оправдание за такива крайности като материализма на философи от типа на Ейън Ранд или така наречената "религия на старото време" на християнските фундаменталисти. Но доктор Хьолер лансира идеята, че съществува и алтернативна философска основа за свободата, отразена в писанията на древните гностици и на психолога Карл Юнг.

Доктор Хьолер изследва психологията на тиранията и показва, че определени сегменти от нашето общество проповядват свобода, но всъщност подпомагат потисничеството. В същото време той изтъква съществуването на древни, шамански основи в американската култура, които се базират на традициите на коренното население на Америка. Авторът показва също така до каква степен херметизмът на основателите на Америка влиза в пълно противоречие с пуританските възгледи на калвинистите и по какъв начин се проявяват тези конфликтни възгледи в днешно време. А накрая обяснява какво би трябвало да направят индивидите, за да запазят жива свободата.
Забележителна по своята проницателност, тази книга би могла да помогне на читателите да разберат движението към свободата, възникващо в днешно време в света, както и самата концепция за свободата.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^