Свободната модерност (2006)

Описание
Ключови думиЕтнография, фолклор
Брой страници322
Тегло385

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

„Изключителен труд... Много хора пишат за глобалната култура в днешния транснационален свят, но всъщност никой от тях не притежава подхода на Ападурай като антрополог и неговата глобална перспектива. Резултатът е блестящ труд, един значителен принос по въпросите за модер¬ността и постмодерността. \"
Шери Ортнър Университет Бъркли, Калифорния
„Арджун Ападурай разглежда едно ново социално явление, наречено транснационална публична сфера. Неговите наблюдения са проницателни и оригинални, езикът блестящ и провокативен. Той свободно си служи с богатство от източници от автобиографични до високонаучни, от крикета до статистическата теория, от индийските провинции до Силиконовата до¬лина. Тънък познавач на новите тенденции, Ападурай не се бои да отхвър¬ли установените традиционни схващания. \"
Парта Чатърджи Автор на Национализмът и колониалният свят
Електронните медии и масовата миграция създадоха глобални диаспо¬ри от бежанци, туристи, транснационални учени, имигранти и незаконно пребиваващи. В примера с турските гастарбайтери в Германия, които гледат турски филми в германските си апартаменти, пакистанските шофьори в Чикаго, които слушат записи на служби от пакистански и ирански джамии свидетели сме как глобализацията роди детериториализирани общности и разруши съюза нация-държава.
Арджун Ападурай е професор по антропология и по езиците и цивилиза¬циите на Южна Азия в университета на Чикаго. Международно признат авторитет по глобални, икономически, политически и социални тенденции.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^