Съблазняването (2005)

Съблазняването (2005)
Описание
Ключови думиПсихология
Езикбългарски
Брой страници272

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

Тази книга е истински развлекателно научно четиво, но в крайна сметка си остава научна. Чувството за хумор на автора не му пречи ла излага в нея своите смели научни теории. А удоволствието, с което непрекъснато изненадва читателя, както и неговите весели разкази ни подтикват да осмислим по нов начин мястото на човека сред живите същества.
Борис Цирюлник, най-известният съвременен френски психолог, невропсихиатър и психоаналитик
Кой от нас не търси голямата любов, истинската, единствената? Независимо дали се уподобяваме на Казанова, или на фаталната жена - ние сме готови на всичко, за да уловим другия в мрежите на желанието. Проблемът е, че всъщност самите ние попадаме в мрежите на своите сетива и на своите инстинкти, които мимо нашата воля ни заповядват, сякаш сме роби, и повеляват накъде да ни отведе „любовта\".
Психиатърът Патрик Льомоан ни приканва с тънко чувство за хумор да открием истинската природа на флуидите на привличането, които свързват по тайнствен начин човешките същества. Като използва постиженията на всички дисциплини - от литературата до точните науки, - както и посредством свои оригинални опити, свързани с човешкото зрение и обоняние, той изследва ролята на сетивата в това древно начинание - съблазняването, - като междувременно създава пред очите ни своего рода естествена история на любовта, в която изяснява десетки въпроси от рода на:
Какви са признаците на любовната „мълния\" и на всичко
онова, което я предизвиква?
Каква е ролята на ендорфините, на норадреналина, на
ацетилхолина, на серотонина?
Наистина ли съществуват феромони?
Като съзираме любимия (-ата), всъщност какво виждаме?
Какви сигнали ни изпраща той или тя, дори без да знае това?
Преценяваме ли неговата (нейната) миризма, неговия
(нейния)вкус?
Или пък звука на гласа му (й)?
Изцяло ли е от кадифе любовната „ръкавица\"?
И разполагаме ли ние, хората, с интелектуални механизми
за контрол или пък- с вързани ръце и крака - се подчиня
ваме единствено на желязната хватка на биологичната
предопределеност?
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^