Съчинения в 5 тома Т. 4: Училища, скриптории, библиотеки и знания в България XIII - XIV век (2014)

Съчинения в 5 тома Т. 4: Училища, скриптории, библиотеки и знания в България XIII - XIV век (2014)

от 27,00 лв 5 оферти
Упътване до адрес:
Предложен маршрут:  

Още оферти

Описание
Ключови думиБългарска история, История
Езикбългарски
Брой страници384

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

Академик Васил Гюзелев е роден през 1936 г. в с. Раковски (сега квартал на Димитровград на река Марица). Завършил е специалностите История и Археология в Софийския университет "Св. Климент Охридски". Родната Алма матер е естествената среда, в която се развива кариерата му на блестящ учен и преподавател в областта на средновековната история на България и Европа (IV-XV в. ) Специализира византинистика и медиевистика, гръцка и латинска палеография в различни европейски университети и в САЩ.
Автор е на 60 книги и около 500 студии и статии, публикувани у нас и в чужбина. Настоящият петтомник на един от патриарсите на българската историческа мисъл включва ранната му монография „Княз Борис Първи" (1969 г. ), последната му книга "Средновековна поезия от и за българите", която тук се публикува за първи път и някои други характерни за творчеството му изследвания ("Апология на Средновековието", "Папството и българите през Средновековието").

-----------------
Откриването и виртуозната интерпретация на напълно непознати извори и факти за Българското средновековие, лансирането на нови, основополагащи концепции за развитието на Балканите и Европа през епохата на Средновековието правят академик Васил Гюзелев световен авторитет в медиевистиката.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^