Съдбата обича смелите (2008)

Съдбата обича смелите (2008)

Още оферти

Описание
Лестър Търоу твърди, че сега е моментът да направим глобализацията такава, каквато искаме да бъде - преди да е станало прекалено късно. Днес, обяснява той, се намираме на критично важен кръстопът в развитието на глобалната икономика. Можем да седнем и да чакаме да се развива както си иска, а можем и да уловим момента и да изградим икономически системи, които да сведат нестабилността до минимум, да позволят на страните от втория и третия свят да просперират, да защитят и увеличат американските интереси. Казано накратко, глобална икономика, в която всички са печеливши.
ГЛОБАЛИЗАЦИЯТА, казва Търоу, МОЖЕ ДА БЪДЕ ОФОРМЯНА.
В „Съдбата обича смелите", Търоу предлага задълбочен анализ на лошите страни на глобализацията и - по-важното - предлага решения. Занимава се с теми като:
Опасностите от рязкото намаляване на американския търговски дефицит и падане на долара
Решаване на проблемите с нарушаване правата върху интелектуалната собственост
Рестартиране на стагниращата японска икономика
Как най-добре може да се помогне на неразвитите страни да влязат в световната икономика
Реформирането на Световната банка и Международния валутен фонд.

По-нататък Търоу показва, че икономическият успех на Китай и Ирландия е пример, който могат да следват и други страни. Дори предлага да се създаде нова функция - „Главен служител по знанието" - която да помага на фирми и правителства да се справят в развиващата се икономика на знанието на 21-и век.
Глобализацията ще продължи, независимо, дали ни харесва или не. Преживяваме критичен момент. Пред нас има огромни предизвикателства, икономическото ни бъдеще е заложено на карта. „Съдбата обича смелите" е пътна карта и пътеводител към бъдещия просперитет.

Лестър Търоу е професор по мениджмънт и икономика в Месачузетския технологичен институт. Сред другите написани от него книги са бестселъра на Ню Йорк Таймс, „Общество с нулева сума", „Глава в глава" и „Бъдещето на капитализма".
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^