Съдебната власт в България 1989-2014 г (2014)

Съдебната власт в България 1989-2014 г (2014)

от 14,40 лв 2 оферти
Описание
В книгата се разглеждат развитието и проблемите на съвременното българско правосъдие. Поставят се важни въпроси: защо повече от десетилетие не бяха въведени законодателно конкурсното начало при встъпване и повишаване в длъжност, правилата за атестиране, конкурсите за избор на административни ръководители, уредбата на дисциплинарната отговорност. Особено внимание се отделя на проблемите на магистратската независимост. Предлага се проект за цялостна реформа на съдебната власт в България: конституционни промени в ръководството на системата, прецизиране на позициите на съда и на прокуратурата, законодателни промени за решаване на проблемите с кадрите, натовареността, независимостта, приложимото право, квалификацията.

---------------

Авторът проф. д-р Пенчо Пенев е тясно свързан с българското правосъдие. Той е бил дългогодишен съдия, ръководител на направление в Министерството на правосъдието, министър на правосъдието, депутат във ВНС, конституционен съдия, адвокат, директор на Националния институт на правосъдието. Понастоящем чете лекции по конституционно право в НИП и Русенския университет „Ангел Кънчев.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^