Съдебният контрол върху ИАА (2009)

Съдебният контрол върху ИАА (2009)
Описание
Ключови думиПраво
Езикбългарски
Брой страници308

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

Съдебният контрол върху индивидуалните административни актове поставя пред практиката винаги актуални въпроси. Приемането на АПК изправи теорията и практиката пред трудната задача да се осмисли и изведе точният смисъл на правните норми, които уреждат производството по съдебен контрол върху индивидуалните административни актове по кодекса.

Първата част на книгата, посветена на съдебния контрол върху индивидуалните административни актове по АПК е плод на успешно защитен дисертационен труд пред СНС по правни науки, а втората част разглежда в детайли проблемите на косвения съдебен контрол върху индивидуалните административни актове.

Анализът на проблематиката е базиран на многобройна съдебна практика, включително по ЗУТ, ЗВСНОИ и др. , което придава допълнителна практическа стойност на изданието.

Авторът Евгени Стоянов е хоноруван асистент в катедра „Публичноправни науки при Юридическия факултет на УНСС. Води упражнения по „Административно и финансово право в същия университет. Работи като прокурор в Софийска районна прокуратура.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^