Съдебномедицинска експертиза на телесните повреди (2010)

Съдебномедицинска експертиза на телесните повреди (2010)

Съдебномедицинска експертиза на телесните повреди (2010)

от 13,50 лв 2 оферти
Описание
Ключови думиПраво
Езикбългарски
Брой страници224

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

Преценката на телесните повреди за целите на наказателния или на гражданския процес е специфична дейност за решаване на въпроси, които са на границата между медицината и правото - обсъждат се медицински факти и обстоятелства за нуждите на правораздаването чрез свеждането им към конкретен вид медико-биологични признаци. Това изисква съответна теоретична подготовка при извършването на експертизата - като се отчитат значителните разлики в интерпретацията на травмите и заболяванията от медицинска и от юридическа гледна точка, особеностите на терминологията, която понякога не e нито медицинска, нито юридическа; разнообразието на болестните и травматичните процеси, които водят до телесни повреди, спецификите им във всеки отделен случай и т. н. В книгата са анализирани и систематизирани всички тези аспекти, като е коментирана и съдебната практика. Изданието има практическа насоченост и е предназначено както за медицинските специалисти, извършващи съдебномедицински експертизи, така и за правораздавателните органи и за останалите юристи, ползващи тези експертизи.
Доц. д-р Петко Лисаев, дм, е ръководител на Катедрата по съдебна медицина и деонтология при Медицинския университет - Плевен, и има над 30-годишна преподавателска и практическа съдебномедицинска дейност. Автор е на \"Медицинска деонтология и медицинско право\" (1996), \"Евтаназия или медицински контрол на умирането и смъртта\" (1999), \"Деонтологично-правни въпроси на медицинската практика\" (2008), съавтор на \"Съдебно акушерство и гинекология\" (2000), \"Енциклопедичен справочник по съдебна медицина\" (2004), на учебници и ръководства по съдебна медицина.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^