Съдържание, сключване и изменение на трудовия договор (2003)

Съдържание, сключване и изменение на трудовия договор (2003)

от 8,00 лв 2 оферти
Упътване до адрес:
Предложен маршрут:  
Описание
Ключови думиПраво
Езикбългарски
Брой страници144
Тегло181

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

Едно от основните конституционни права на гражданите е правото на труд. Това право най-често се реализира чрез възникване на трудово правоотношение въз основа на трудов договор.
Правната уредба на трудовия договор заема централно място в Кодекса на труда. Тя беше многократно изменяна и допълвана с цел да отговори на изискванията на пазарната икономика. Особено важни за работниците и служителите са измененията в правната уредба на сключването на трудовия договор от декември 2002 г. Въведе се регистрационен режим на сключването на трудовите договори поради нерегламентираното използване на работната сила на работници и служители от отделни работодатели, което се отразяваше отрицателно не само върху техния интерес, но засягаше и обществения интерес.
В настоящото изследване се прави анализ не само на законодателната уредба на съдържанието, сключването и изменението на трудовите договори, но и на съдебната практика на Върховния касационен съд в тази насока.
В книгата се разглежда същността на трудовия договор, съдържанието и сключването на трудовите договори. Значително място е отделено на всички видове трудови договори от гледна точка на тяхното съдържание и сключване. Направена е характеристика на недействителността на трудовия договор и са разгледани основанията за тази недействителност и нейното обявяване. Изясняват се основанията за изменение на трудовия договор на работника или служителя.
Книгата е предназначена за специалисти по труда, за работодатели, за синдикални дейци, за съдии и адвокати, за работници и служители, за студенти и преподаватели по право, икономика, публична администрация и за всички, които се интересуват по тези проблеми.
При написването на книгата са използвани нормативни актове, издадени до 5 август 2003 г.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^