Съхранение и развитие на човешкия капитал в образованието и науката в България (2012)

Съхранение и развитие на човешкия капитал в образованието и науката в България (2012)

Съхранение и развитие на човешкия капитал в образованието и науката в България (2012)

от 17,50 лв 2 оферти
Упътване до адрес:
Предложен маршрут:  
Описание
Ключови думиПолитика, Социология
Езикбългарски
Брой страници256

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

Книгата представя резултатите от монографично изследване, извършено през периода 2009-2011 г. в рамките на научноизследователск а програма на Института за икономически изследвания при БАН. Тя е посветена на изключително актуалния въпрос, свързан с влошаващото се състояние на човешкия капитал в сферите на образованието и науката през последните 20 години в България. Това предопределя необходимостта от създаване на подходящи условия за неговото съхранение и развитие във връзка с процесите на евроинтеграция, изграждане на икономиката на знанието, както и преодоляване на негативните ефекти от последната икономическа криза. Монографията представлява опит за комплексно изследванеа на теоретичните и практико-приложните страни на този проблем, в резултат на което се определят същността, особеностите и социалните функции на човешкия капитал в образованието и науката; извършва се количествена и качествена оценка в икономически аспект на неговото състояние; обосновават се по-важни насоки за бъдещото му развитие с отчитане на неговата роля и място в икономиката на страната.
Книгата е предназначена за компетентните държавни органи, в т. ч. Министерството на образованието, младежта и науката, академичните среди, студенти и всички, които се интересуват от бъдещето на човешкия капитал в образованието и науката в България.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^