Сърдечна ресинхронизираща терапия (2012)

Сърдечна ресинхронизираща терапия (2012)

от 10,80 лв 5 оферти
Упътване до адрес:
Предложен маршрут:  

Още оферти

Описание
Ключови думиМедицина, Здраве, Здраве
Езикбългарски
Брой страници160
Тегло297

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

Сърдечната недостатъчност представлява сериозен здравен и социален проблем. Знанията на лекарите за нейните причини, механизми и лечение се увеличават непрекъснато. Тази книга представлява съвременен и изчерпателен обзор относно най-скорошните изследвания и достижения в областта на немедикаментозно инструментално лечение на сърдечната недостатъчност.
Дискутирани са широк кръг теми, които покриват механизмите на влошаване на електрическия и механичния синхрон в съкращението на сърдечния мускул. Важно място е отделено на ехокардиографската оценка на влошения синхрон в сърдечната дейност: между предсърдия и камери, между двете камери и вътре в самия камерен миокард. Авторът дискутира подробно ехокардиографската клапна и хемодинамична оценка при сърдечна недостатъчност. Направен е подробен обзор относно съвременните насоки за провеждане на сърдечна ресинхронизираща терапия и причините за липса на ефект от терапията. Описани са благоприятните ефекти и рисковете при провеждане на ресинхронизираща терапия на сърдечна недостатъчност.
Считам, че книгата ще запълни сериозна празнота в медицинската литература в България, тъй като са описани подробно новите ехокардиографски методи за оценка на болните преди и след провеждане на сърдечна ресинхронизираща терапия.
Надявам се книгата да донесе пряка практическа полза на кардиолози, ехокардиографисти и специалисти в областта на електрокардиостимула цията чрез използване на предложения от автора комплексен индекс за предсказване на отговор към сърдечната ресинхронизираща терапия.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^