Състоянието на планетата 2008 (2008)

Състоянието на планетата 2008 (2008)
Упътване до адрес:
Предложен маршрут:  
Описание
Ключови думиЧуждоезична, Икономика, Икономика
Езикбългарски
Брой страници352

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

Чествайки 25-ата годишнина на изданието, "Състоянието на планетата 2008" ни навежда на мисълта, че след като като политиците, бизнесмените и обикновени хора в целия свят създават архитектурата на устойчивите икономики, се очаква да се появи нещо голямо и дори революционно. С представените теми за възобновяемата енергия, нововъведенията при чистите производства, общите ресурси, търговската политика, финансирането на устойчивото развитие, новите икономически измерения и много други теми "Състоянието на планетата 2008" е първата публикация от световен мащаб, която показва широк кръг от различни новости и разкрива техния потенциал в близки перспектива да изведат обществата на пътя на устойчивостта. Близко до тези нововъведения е преосмислянето на основните икономически възгледи и бизнес практики за създаването на икономики, които да задоволяват потребностите на хората и в същото време да опазват планетата.

Из предговора:
"От Състоянието на планетата 2008" става ясно, че нашата планета и всеки отделен човек са изправени пред огромни екологични предизвикателства. От увеличаването на парниковите газове в атмосферата до значителния недостиг на вода и многобройните проблеми, свързани със замърсяването и управлението на природните ресурси, пътят към устойчивата икономика съвсем не е гладък. Но има признаци на надежда... Най-забележителният е вълната от промени в отношението на бизнеса към околната среда през последните няколко години. Когато обществото предприеме стъпки за мащабен контрол над замърсяването и за предизвикателствата по управлението на природните ресурси - и отдели значителни средства за намиране на решения, - тогава ще има огромни пазарни възможности за тези, които могат да предложат решения. В търсенето на път към свят на устойчивите икономики Състоянието на планетата 2008 разкрива важността на нововъведенията. Този том показва следващите стъпки, Които трябва да бъдат предприети от света на бизнеса, от общността на политиците и от всеки от нас. Даниел С. Ести
Професор по екологично законодателство и политика, университет Йейл Директор на Центъра по околна среда и бизнес в Йейл

Най-пълното, актуално и достъпно обобщение за околната среда
Е. О. Уилсън, носител на наградата "Пулицър"

Най-добрият годишник за устойчивото развитие
"Глоубскан", изследване на експерти по устойчивостта
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^