Състоянието на планетата 2010 (2010)

Състоянието на планетата 2010 (2010)
Описание
Ключови думиЕкология, Политика, Публицистика
Езикбългарски
Брой страници328

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

През 2006 г. хората са потребили стоки и услуги, възлизащи на 30,5 трилиона долара - с 28 процента повече от преди само 10 години. Това нарастване на потребителството има за резултат решително увеличаване на извличането на ресурси. Всеки ден светът изкопава материали, еквивалентни на обема на 112 сгради като „Емпайър стейт билдинг, като средният американец потребява дневно 88 килограма вещи - повече от собственото му тегло. Ако целият свят живее по този начин, земята може да поддържа само 1,4 милиарда души, или само една пета от сегашното население - се отбелязва в доклада.

„Културните модели са основна причина за безпрецедентното сливане на екологичните и социалните проблеми, като например измененията на климата, епидемичното затлъстяване и големия упадък на биоразнообразието, загубата на селскостопански земи и създаването на опасни отпадъци - казва Асадуриан.

Докладът, изготвен от 60 автори, представя стратегии за преориентиране на културите, които се простират от „редактиране на избора до използване на силата на религиозните групи и ритуалите за възприемането на ценностите на устойчивостта.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^