Състоянието на планетата 2016: Може ли един град да бъде устойчив? (ISBN: 9789544290306)

Състоянието на планетата 2016: Може ли един град да бъде устойчив? (ISBN: 9789544290306)

от 20,00 лв 2 оферти
Упътване до адрес:
Предложен маршрут:  
Описание
Ключови думиЕкология
Езикбългарски
Брой страници360

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

Градовете са бъдещето на планетата. Днес над половината отсветовното население живее в градски райони и се очаква този брой да се удвои към 2050 година. Няма съмнение, че градовете се разрастват; единственият спор е как те ще растат. Дали ще инвестираме във физическа и социална инфраструктура, необходими за жизнени, справедливи и устойчиви градове?
В най-новото издание на "Състоянието на планетата", основната публикация на института Уърлдуоч, експерти от цял свят разработват основните принципи на устойчивия урбанизъм и представят профили на градове, които са превърнали тези принципи в практика.
От Портланд, щата Орегон, до Ахмедабад, Индия, местните хора работят за подобряване на своите градове, дори когато националните усилия са недостатъчни. Разглежданите проблеми се простират от състоянието на сметоизвозването и развитието на обществения транспорт до гражданското участие и недобре функциониращото управление. В цялата книга читателите ще открият най-спешните предизвикателства, стоящи пред общностите, и най-обещаващите решения, разработени досега. Резултатът е снимка на състоянието на градовете днес и визия за глобалната градска устойчивост утре.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^