Съвременното международно правораздаване - Приложение към Том II (2013)

Съвременното международно правораздаване - Приложение към Том II (2013)

от 10,80 лв 2 оферти
Описание
Измененията в правната уредба на съдебната система на ЕС
след Лисабонския договор.

Приложение към Том II

Съдът на Европейския съюз
-----------------------

Изследването на доц. д-р Атанас Семов върху организацията и функционирането на съдебната система на Европейския съюз е първото българско цялостно изследване на тази несъмнено важна проблематика. То идва да запълни една празнота в българската литература и да предостави на много широк кръг заинтересовани читатели добро и практически полезно четиво, подходящо както за доброто изучаване на Правото на ЕС, така и за доброто му прилагане в практиката.

Проф. д-р Евгени Танчев, Председател на Конституционния съд

За този труд на автора е присъдена най-високата научна степен „доктор на юридическите науки.

----------------

Атанас Семов е роден през 1970 година в София. Завършва Националната гимназия за древни езици и култури.

Юрист, доктор по европейско право и доктор на юридическите науки, доцент в Юридическия факултет на Софийския университет и ръководител на Международната магистърска програма по право на ЕС. През 2012 г. става носител на Катедра "Жан Моне" на ЕС (Jean Monnet Chair) — първият до сега в Софийския университет и втори сред българските юристи след проф. Евгени Танчев.

Автор на 9 книги по Право на ЕС и повече от 50 статии, съставител на 12 научни сборника. Директор е на Института по европейско право, гост-професор в Университета Бордо-ІV „Монтескьо, Франция; Европейския университетски център в Нанси, Франция; Юридическия факултет на Загребския университет, Хърватска.

Заместник-председа
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^