Създадени сме и за размишление. . . Димитър Ив. Шишманов: Биография (ISBN: 9789543217380)

Създадени сме и за размишление. . . Димитър Ив. Шишманов: Биография (ISBN: 9789543217380)

Създадени сме и за размишление. . . Димитър Ив. Шишманов: Биография (ISBN: 9789543217380)

от 9,00 лв 3 оферти
Упътване до адрес:
Предложен маршрут:  
Описание
Ключови думиБиографии, Известни личности, Литература
Езикбългарски
Брой страници216

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

Настоящата книга е първото цялостно биографично изследване на пътя и творчеството на един самобитен български писател и интелектуалец, широко известен през 40-те години. Само че животът на този любим син на известния проф. Иван Шишманов, е не само насилствено прекършен в началото на 1945г, но името и делото му са също за дълго заличени от паметта на поредни български поколения.

Предлаганата биография се основава на богат документален материал, включително на непубликувани до сега документи и писма от богатия семеен архив на семейство Шишманови, както на преки свидетелства на хора и творци, познавали Димитър Шишманов.

Елена Михайловска е дългогодишен професор в катедрата по социология на СУ Св. Климент Охридски. Доктор на изкуствознанието, после на философските науки, изследователските й интереси през годините засягат различни страни на отношенията общество-култура, историята на социалните идеи, биографичните подходи и методи в социалното познание днес и т. н.
Автор е на множество публикации и книги, между които: Цивилизация и цивилизации: теории и идеи на ХХ век(Университетско издателство, 1991, 1996); Памет и преход(Университетск
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^