Тайната история на Запада (2008)

Тайната история на Запада (2008)
Упътване до адрес:
Предложен маршрут:  

Още оферти

Описание
Ключови думиЕзотерия, История, Младежка литература, Наука
Езикбългарски
Брой страници524

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

Това е първото задълбочено изследване на влиянието на тайните организации върху Западната история – чрез основните революции. То обяснява революциите от гледна точка на тайните общества, ситуациите и влиянията, които досега са оставали неизразени, скрити, „тайни. Свързва революциите с дейностите на фракции във франкмасонството и фамилии като Ротшилд и следователно разказва „тайната история на Запада. Позовавайки се на голям обем нов материал, това изследване е революционно. То подготвя пътя за спътника на книгата – The Syndicate: The Story of the Coming World Government („Синдикатът: историята на надвисналото световно правителство) (публикувана през октомври 2004 г. ), който продължава историята напред от 1900 г. до наши дни.

В хода на очертаване на дейностите на тайните организации книгата представя хронологичен разказ за всички революции от Ренесанса (който започва през 1453 г. ) до Руската революция. Тя покрива подвизите на всички легендарни революционери като Робеспиер и Ленин. Показва как утопичните представи за идеални общества свършват с масови кланета и гилотини и следователно е нещо като предупредителна приказка. Представям всяка революция от гледна точка на напълно нова и оригинална революционна динамика от четири части. Идеалистът има окултна визия, която други формулират с интелектуални термини. След това тя се корумпира от политическия режим и води до физически репресии (например чистката на Сталин). Обобщението в края на всяка глава включва таблици, обобщаващи тази динамика така, както се отнася до всяка революция.

В книгата разглеждам всички тайно вдъхновени революции като вълни от прилив на световна революция, който е достигнал кулминационната си точка в световното правителство, което се установява в наше време. По тази причина тя ще ви помогне да разберете корените на Революцията на Новия световен ред, с която се занимавам специално в The Syndicate („Синдикатът).

Западният интелектуалец се фокусира върху културната карта на Европа и начина, по който събития като революциите са влияли върху здравето на европейската култура. За мен има лично очарование в разглеждането на този материал, защото поетите от Сидни до Йейтс, драматурзите от Марлоу до Шоу и писателите от Фичино до Достоевски са писали произведения, оцветени от влиянието на тайни организации. В частност в качеството ми на епичен поет (на Overlord, който разчита на тайната история) съм силно заинтересуван от начина, по който Милтън основава Сатаната на Кромуел, когото познава, и пише с възхищение за революцията, както правят Блейк и Уърдсуърт. Много писатели са изпълнявали волята на тайни организации толкова отдадено като революционни активисти и за мен беше голяма радост да фиксирам техните нагласи в тайната история на Запада, така че истинската им стойност да може да се оцени и да се задълбочи разбирането ни за кризата, пред която е изправена европейската култура. Макар че такива поети, драматурзи и писатели да могат да се разберат от гледна точка на отношенията им с тайни организации, изконната европейска култура трябва да се открие сред онези поети, драматурзи и писатели, които са стояли настрана и са се съпротивлявали срещу франкмасонската скрита ръка.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^