Тайната на четирите темперамента (2010)

Тайната на четирите темперамента (2010)

Тайната на четирите темперамента (2010)

от 9,00 лв 2 оферти
Упътване до адрес:
Предложен маршрут:  
Описание
Ключови думиЕзотерия, Йога, Религия
Езикбългарски
Брой страници138

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

Издателството предлага второто българско издание на този лекционен цикъл като напомня, че необоходимо условие за разбиране на текста и за езотерична работа с него е поне предварителното проучване на "Въведение в Тайната наука".

В настоящото издание са включени следните трудове на Щайнер:

* Тайната на четирите темперамента;
* Възпитанието на детето от гледна точка на антропософията;
* Лекция върху педагогиката по време на "Френския курс" в Гьотеанума, 16.09. 1922;
* Педагогика и изкусто;
* Педагогика и морал;
* Лекции върху възпитанието;
* Лекции върху социалния живот и троичното устройство на социалния организъм.

За автора:
Рудолф Йозеф Лоренц Щайнер (1861-1925) е австрийски философ, литературовед, архитект, драматург и възпитател, създател на антропософията и нейните практически приложения, включително Валдорфските училища, евритмията, биодинамичната агрономия, движението Камфил и Християнската общност.

Рудолф Щайнер участва в теософската организация, като за известен период от време оглавява Немското теософско общество. През 1912 г. поради сериозни идейни различия спрямо деянията и идейните тенденции на Ани Безант и Чарлз Ледбитър (теософските ръководители по това време), Немското теософско общество, ръководено от Рудолф Щайнер се отделя от Теософската организация, като се основава нова духовна организация базирана на принципите на езотеричното християнство и това е Антропософското общество.

Рудолф Щайнер има изключителна активна творческа и лекторска дейност. Известни са около 300 книги с негови лекции и публикации. Освен това той е създател на поредица драматургични произведения, както и на редица практически духовни методи. Рудолф Щайнер проектира и работи по построяването на Първия и Втори Гьотеанум.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^