Тайните символи на доларовата банкнота (2006)

Тайните символи на доларовата банкнота (2006)

Тайните символи на доларовата банкнота (2006)

от 8,10 лв 3 оферти
Упътване до адрес:
Предложен маршрут:  
Описание
Ключови думиЕзотерия, История, Младежка литература, Наука
Езикбългарски
Брой страници176

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

Дейвид Овасън разкрива отдавна забулените загадки на долара и изследва сложността и магията на многобройните му символи.

СРЕД МНОГОТО ОЧАРОВАТЕЛНИ ТАЙНИ. РАЗКРИТИ ОТ ОВАСЪН, СА:
Науките за символите, религията и магията са включени в създаването
на доларовата банкнота: . . Окото на провидението в сияен триъгълник" е
широко известен масонски символ, думите Ex Pluribus Unum са ранно християнски, а петолъчната звезда е магически символ, свързан с продължителността и времето.

Номерологията играе съществена роля при проектирането на доларовата банкнота. Един от примерите е числото 13, което доминира в проекта,
включително 13 случая на числото 13 на обратната страна на банкнотата.

Орелът, представен върху първоначалния Държавен печат, е много различен от този, който се появява днес върху Печата и доларовата банкнота.

Един от първите проекти за Печата със сигурност включва образа на феникс и това може да е повлияло върху формата на орела в един от ранните проекти.

Елементите на сложния графичен дизайн на долара датират от Бащите основатели и повечето от хората не осъзнават по-дълбокия им смисъл. Сега един експерт по тайнствения символизъм разкрива очарователните тайни значения, криещи се зад дизайна на парите, които се използват в целия свят.
В "Тайните символи на доларовата банкнота" Дейвид Овасън изследва визуалната сложност и магията зад най-влиятелната валута на света. Овасън твърди, че някои от символите на Държавния печат представляват принципите на младата република и че техният произход е скрит в течение на времето. Доларовата банкнота е нещо повече от валута на САЩ - тя е структурирана по такъв начин, че да демонстрира мястото на американската нация в света и класическите корени на борбата й за свобода.
Дейвид Овасън е признат авторитет в областта на тайнствения символизъм. Неговите изследвания върху доларовата банкнота разкриват библейски и класически препратки, както и символи, извлечени от такива общества като розенкройцерите и франкмасоните, които са последователи на езотеричната мисъл. Затова препоръчваме да си намерите доларова банкнота и да се подготвите за безпрецедентен урок по история.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^