Тайнственият пламък на кралица Лоана (ISBN: 9789545856686)

Тайнственият пламък на кралица Лоана (ISBN: 9789545856686)

Тайнственият пламък на кралица Лоана (ISBN: 9789545856686)

от 23,92 лв 3 оферти
Описание
Ключови думиНовела, Роман
Езикбългарски

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

Изданието е с над 280 илюстрации, 250 от които цветни.

В този роман, макар че е с цветни илюстрации, царства мъглата. Сред мъгла се събужда Ямбо след инцидента, при който е загубил паметта си. Не паметта, която невролозите наричат семантична (Ямбо помни всичко за Юлий Цезар и може да рецитира всичките стихотворения, които е чел през живота си), а автобиографичната си памет: не помни името си, не познава жена си и дъщерите си, не помни нищо за родителите си и за детството си. Като му помага в бавното му връщане към себе си, жена му го убеждава да отиде в селската къща, където са запазени книгите и вестниците, които е чел като дете, ученическите му тетрадки и грамофонните плочи, които е слушал тогава.

Така на един огромен таван между областите Ланге и Монферато Ямбо преживява историята на своето поколение сред Младост и Пипо не знае, с Мусолини, Салгари, Флаш Гордън и ученическите си теми като член на детската фашистка организация Балила. Спира пред две празноти, още пълни с мъгла: следите на едно жестоко преживяване в годините на съпротивата и неясния образ на едно момиче, в което е бил влюбен на шестнадесет години и което после е изгубил.

Получава втори инсулт. Сега Ямбо е в кома, но изживява спираловидно,

сред разсейващата се постепенно мъгла всички мигове от детството и юношеството си, докато, в нещо като добронамерен Апокалипсис, сред тридесет и шестата песен на Дантевия Рай, Бинг Кросби, дон Боско и стълбата на Ванда Озирис всеки момент ще се появи последното видение. Но...

Умберто Еко е автор на редица научни трудове, сборници със студии и статии. През 1980 г. написва първия си роман Името на розата (спечелва наградата Стрега 1981 г. ), следват Махалото на Фуко (1988 г. ), Островът от предишния ден (1994 г. ) и Баудолино (2000 г. ).
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^