Тайнство на единството (2005)

Тайнство на единството (2005)
Описание
Ключови думиМитология, Религия
Брой страници188

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

Кардинал Валтер Каспер е роден на 5 март 1933 г. в Хайденхайм-Бренц, Германия. Следва и завършва в Тюбинген, където по-късно става професор по догматична теология. Чете лекции в множество немски и италиански университети. През 1983 г. преподава в Американския католически университет във Вашингтон. Автор на множество книги и статии. През 1987 г. е ръкоположен за епископ на Ротенберг-Щутгард, Германия. През 2001 г. е посочен от папа Йоан-Павел II за кардинал. В същата година оглавява Папския институт за развитие на християнското единство, която длъжност изпълнява и до днес.
Един от най-значимите католически богослови на XX век, кардинал Каспер е автор на следните монографии: \"Jesus der Christus\"; „Еinfuhrung in den Glauben\"; „Theologie und Kirche\" (2 тома). Главен издател на „Lexikon fur Theologie und Kirche\".
Кардинал Валтер Каспер е почетен доктор на СУ „Св. Климент Охридски\".
„Ние обитаваме един нездрав свят. Живеем в действителност, белязана от конфликти, в която единството е накърнено и разрушено, а тя самата вопие за лечение и помирение.
Връзката между евхаристия и единство, между евхаристия и Църква бива настойчиво изтъквана в библейските писания. Фактът, че в съвременната ситуация наистина не е възможно всички християни да се съберат около едната трапеза Господня, е дълбока рана в тялото на Господа и е в последна сметка един скандал. \"
Кардинал Валтер Каспер
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^