Талмуд за всеки: Из учението на иудейските мъдреци (ISBN: 9789544744410)

Талмуд за всеки: Из учението на иудейските мъдреци (ISBN: 9789544744410)

Талмуд за всеки: Из учението на иудейските мъдреци (ISBN: 9789544744410)

от 27,00 лв 4 оферти

Още оферти

Описание
Ключови думиМитология, Религия
Езикбългарски
Брой страници526

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

Ейбрахам Коен (1887-1957) е сред най-задълбочените изследователи на талмудиския иудаизъм. Той е редактор на изданието на Библията, осъществено от \"Сончино Букс\", и участва в преводите на Талмуда и Мидраш.

Талмудът е един от великите класически текстове на човешката цивилизация - вечни, въздействащи, вдъхновяващи. Той се нарежда сред безценните писмени паметници в историята, наред с Библията, \"Държавата\" на Платон, Аристотелевата \"Политика\", Корана. Общото между тези книги е силата да привличат вниманието и да предизвикват отклик векове след своето създаване. От незапомнени времена, поколение след поколение, Талмудът властва и внушава самобитен идеал за морална и интелектуална добродетел, формирал у еврейския народ единен модел на мисловност. Наред с великите и Вечни творения на човешкия дух, Талмудът е забележителен като жива традиция, като фокус на едно извечно битуване. Той е не толкова книга, колкото интелектуално наследство за вечността.
Публикувана през 1931 г. , излязла в Съединените щати през 1949 г. , и сега, десетилетия след първата си поява, антологията \"Талмуд за всеки\" се радва на читателски интерес. Тя дължи своите достойнства на системния и последователен метод на изложение на идеите, а ние и до днес разгръщаме нейните страници заради възможността да намерим убедителни и смислени постановки на изразената в Талмуда позиция по същностни за Тора, т. е. за иудаизма, религиозни, етични, правни и теологични проблеми.
След време ще бъдат създадени и други подобни трудове, но книгата на Коен едва ли ще бъде надмината в постигнатото от автора й с елегантност и интелект.

Джейкъб Нойзнер
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^