Технически анализ на ценовото движение (2013)

Технически анализ на ценовото движение (2013)

от 22,40 лв 4 оферти

Офертите за продукта

Описание
Ключови думиБизнес, Бизнес, Икономика, Икономика
Езикбългарски
Брой страници488
Тегло537

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

Доктор Ал Брукс е 56-годишен и търгува за своя сметка от около 20 години. Израства в семейство от работническата класа в Ню Инглънд, завършва общи специалности и математика в „Тринити колидж (Кънетикът), следва медицина в Университета на Чикаго, където завършва и офталмология. По време на престоя си в Чикаго той се е чуди дали да работи на една от борсите за фючърси, но е прекалено уплашен да поеме този риск. След като завършва образованието си, е избран за стипендиант на фондация „Хийд – най-престижната национална награда, давана на най-добрите млади офталмолози в страната. Няколко години преподава в училището по медицина на университета „Еймъри и практикува в Лос Анджелис около 10 години. По време преподавателската си практика има около 30 научни публикации и редовно представя своята дейност на годишните срещи на офталмолозите. В Лос Анджелис създава един от първите центрове за очна хирургия в Калифорния и прави хиляди операции в клиниката си. След като става баща на три дъщери, се отказва от медицината, продава клиниката си, премества се да живее в малък град близо до Сакраменто и започва да търгува.
За първите 10 години Ал Брукс е прекарал 10 000 часа в писане и тестване на индикатори и системи, правейки търгуването много по-сложно, отколкото логиката му е показвала, че трябва да бъде. Преди около десетилетие той решава да започне отново отдолу нагоре и търгува само по ценовото движение, с намерението да добавя с течение на времето индикатори, когато е необходимо. Открива, че използването само на ценовото движение по една графика е всичко, което е необходимо на успешния трейдър. Прилага минималистичен подход към търгуването. Като скалпер той трябва да се фокусира внимателно върху всеки тик и не иска да бъде разсейван. Неговата стая е слабо осветена, всички щори са напълно спуснати и търгува само от екрана на своя лаптоп. Има още един компютър на бюрото си с два 21-инчови монитора, но той е изключен по време на търговската сесия и не се използва никога за търгуване. Нищо не трябва да го разсейва и наблюдава само една графика без индикатори (освен 20-периодната ЕМА) и без допълнителни монитори. Днес Брукс ползва TradeStation за графиките и пласира повечето си ордери през други брокери, като използва ценови стълби без други програми, които автоматично генерират OCO, лимит и стоп ордери. За кратко той е ползвал програма за търгуване преди години, но мисли, че тя нарушава неговия фундаментален принцип всичко в живота му да бъде опростено доколкото може. Ал Брукс споделя, че е предразположен да прави грешки и това му коства пари, затова колкото по-опростено структурира живота си, толкова по-малко връща.
Той никога не гледа телевизия, докато търгува, и не се интересува от икономическите данни или от мненията на експертите. Също така никога не чете вестници и получава нужната информация от интернет. Търгува по ценовото движение и рядко разбира какви точно данни са били публикувани. Въпреки че има висок коефициент на интелигентност, той смята, че не е достатъчно бърз, за да обработи всичките детайли на публикуваните икономически показатели, да анализира 5-минутната графика и да пласира ордерите си правилно. Брукс вярва, че печели много по-добре, когато търгува по 5-минутната графика пред него, и игнорира всички останали фактори и мнения. Не се вълнува какъв ще е пазарът следващата година или дори следващия час. Всичко, което му трябва да знае, е дали има 80% вероятност да направи печалба в следващите 1 до 10 минути с малък риск. Предпочита да търгува срещу текущото движение (fade), защото за него търговиите с най-малко стрес са тези, при които трейдъри са хванати в грешната посока и трябва да затварят позиции. Все пак той търгува и при корекции в рамките на тренд. Ако трендът е слаб, има риск да открие позицията рано в рамките на корекцията. Брукс възприема това за по-стресиращо от бърза позиция срещу движението, като обикновено той затваря част от нея за скалперска печалба в рамките на няколко минути и пазарът не се колебае по пътя си към неговата целева печалба.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^