Теория на философското развитие (2010)

Теория на философското развитие (2010)

Теория на философското развитие (2010)

от 13,50 лв 3 оферти
Упътване до адрес:
Предложен маршрут:  
Описание
Ключови думиФилософия
Езикбългарски
Брой страници284

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

АЛЕКСАНДЪР КЪНЕВ е доцент по съвременна философия в Софийския университет „Св. Климент Охридски". Работи върху изследователски проекти във Виена (1999) и Залцбург (2000-2001), стипендиант е на фондация „Александър фон Хумболт" в Хановер (2007-2009). Автор е на книгите "Витгенщайн за границите на езика" (2003) и "Западната философия: парадигми, революции, перспективи" (2005, в два тома).
Авторът формулира проект за исторична философия на философията и пристъпва към реализирането му, като разработва теория на философското развитие. Книгата тематизира регулярностите на дълбинно структуриране на западния философски живот, констелацията от фундаментални фактори, която ги поражда, йерархичното артикулиране на мултидисциплинарни полета на философстване, Конституцията на отделните им равнища, изграждането и пролиферацията на философските традиции, модалностите на еволюционните и революционните им трансформации.

От десетилетия насам философите се занимават с въпроса за структурата на развитие на естествените науки, надявайки се да хвърлят така светлина върху природата на научното познание. Малцина философи обаче повдигат въпроса за структурните аспекти на философското развитие. Значима дискусия по тази тема не се е състояла досега. Книгата на Александър Кьнев запълва тази празнина. Подемайки импулса от дискусии в постпозивистката философия на науката, той стига до впечатляваща теория на философското развитие. Може само да се желае тази книга да бъде широко дискутирана, за да постигне така философията по-голяма яснота за самата себе си. - Проф. д-р Паул Хойнинген-Хюне, директор на Института по философия към Лайбниц университет - Ханобер
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^