Теория на квантовата гравитация и космическият разум (ISBN: 9789549994445)

Теория на квантовата гравитация и космическият разум (ISBN: 9789549994445)

Офертите за продукта

Описание
Ключови думиЛитература

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

В книгата е обрисувана една обширна панорама на идеите, хипотезите и теориите, довели до появата на двете основни области в модерната физика - квантовата механика и теорията на относителността. Описани са подробно усилията на много поколения известни и по-малко известни физици за обединението на двете фундаментални теории - квантовата теория и общата теория на относителността. Разгледани са подробно известни теории като теория на струната, теория на всичко на Стивън Хокинг, теорията на физическия вакуум на Шипов, туисторната теория на Пенроуз, теорията на примковата квантова гравитация и др. Разкрита е същността на нов тип интегриращи теории, в които обединението на двете въпросни фундаментални теории ни разкрива връзката на видимата Вселена с физическата реалност на невидимия фин свят на духовните явления и процеси. Показана е и връзката на тези теории с особеностите на т. нар. космически разум, ново понятие, което в последно време си пробива път в съвременните изследвания по физика.

В книгата са описани някои съществени недостатъци на теорията на физическия вакуум на Шипов, както и начините за тяхното преодоляване.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^