Теория на всемирната гравитация (2008)

Теория на всемирната гравитация (2008)

Теория на всемирната гравитация (2008)

от 9,00 лв 3 оферти
Упътване до адрес:
Предложен маршрут:  
Описание
Задачата на тази научна разработка е да се разгледа самият механи зъм на гравитацията и да се направи обобщение на принципите, които управляват всички познати и непознати сили в света. Досега беше известна само гравитационната центростремителна сила, причинявана от гравитацията, а центробежната сила се приемаше априори като естествено свойство на материята. Земната гравитация е един частен случай на взаимодействие между така наречената твърда материя и енергийно поле, но тя е и най подходящият действуващ модел за изучаване, който би могъл да се пренесе към всички други висши полета от микро света и макросвета
В книгата са включени и други интересни теми които биха могли да станат основа на много отделни томове книги и идеи за бъдещи разработки. В конспектен стил са изложени основните моменти на открития които ще обновят физиката астрофизиката, астрономията и теориите за строежа на материята. Разгледани са практически възможности за построяване на "вечен двигател". Обяснява се по нов начин образуването на кометни опашки. Разглеждат се периодите на слънчева активност като силови (гравитационни) взаимодействия, седящи в основата на астрологичната наука. Обяснява се процеса на изместване на земната ос в резултат на циклични преходи на неизвестна планета и др.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^