Тестове по български език и литература за 7. клас (2009)

Тестове по български език и литература за 7. клас (2009)

Тестове по български език и литература за 7. клас (2009)

от 7,65 лв 2 оферти
Упътване до адрес:
Предложен маршрут:  
Описание
Ключови думиУчебник
Езикбългарски
Брой страници110

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

По новата учебна програма

Книгата с тестове по български език и литература за 7. клас не е ново и единствено явление, тъй като у нас са издавани тестове, а и учителите ги практикуват в обучението. Новото в нашия замисъл е вариативността на видовете тестове, която позволява те да се използват както за стимулиране читателската нагласа на учениците, така и за проверка и контрол на техните знания. Тестовете върху художествен текст са изключително деликатна материя, с която ако не се внимава, има опасност учениците да изгубят емоционалната си нагласа и да се подчинят само на логиката. Ето защо при изграждането на тестовете следваме два важни принципа:
- да се използват по-често тестове, в които има повече верни и само един неверен отговор, за да се запази многозначността при възприемане на художествения текст;
- да не се ползват само тестове от затворен тип, т. е. учениците да отбелязват само кой е верният или неверен отговор, а да помислят върху дадения проблем и да впишат своето становище в последната, предвидена за целта, точка. В някои от тестовете се предлага модел, по който учениците да конструират мисълта си. Стремежът ни към тестове с отворена структура е продиктуван от разбирането, че учениците от седми клас тепърва изграждат мислене за работа с тестове, което изисква по-голяма концентрация, улавяне нюансите на дадения проблем, вникване в зададените условия и формулировки.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^