Тестове за целогодишна отлична подготовка по български език и литература за 6. клас (2015)

Тестове за целогодишна отлична подготовка по български език и литература за 6. клас (2015)

от 5,40 лв 3 оферти
Описание
Помагалото е по формáта на националното външно оценяване за 7. клас.
Отдалеко, за да е леко!

Сборникът съдържа:

- 9 теста;
- листове за отговори;
- отговори и точкуване;
- скали за преобразуване на точките в оценки;
- критерии за оценяване на видове преразказ.

Тестовете са съобразени с формáта за външно оценяване и изпит за кандидатстване след 7. клас на МОН. Целта е учениците да са запознати отрано със структурата на тестовете материали и с типовете задачи, да отработват още в 6. клас механизма на решаване на тестове за НВО. Предложените тестове са апробирани, ефективността им е проверена в урочната дейност.

Необходимо е още в 6. клас тестовете да се използват в условия, максимално близки до ситуацията на изпита в 7. клас: модул 1 да се извършва за 60 минути, а модул 2 – за 90 минути. Чрез поместените отговори, скали и критерии се дава възможност за проверка и оценка на работата. Така учениците могат да придобият отрано навици за концентрация, за правилна организация на времето, за самоконтрол, а това ще доведе до по-висока ефективност на подготовката по Български език и литература.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^