Тестове за външно оценяване и кандидатстване след 7. клас Български език и литература (2010)

Тестове за външно оценяване и кандидатстване след 7. клас Български език и литература (2010)

Тестове за външно оценяване и кандидатстване след 7. клас Български език и литература (2010)

от 6,90 лв 2 оферти
Упътване до адрес:
Предложен маршрут:  
Описание
Ключови думиЛитература, Учебник
Брой страници68

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

Настоящият сборник с тестове по български език и литература е предназначен за седмокласници, които се подготвят за външно оценяване и кандидатстване в профилирани паралелки.

Сборникът съдържа дванайсет тестови варианта. Всеки вариант се състои от първи модул с тест от 25 въпроса за национално външно оценяване и допълнителен втори модул – преразказ с дидактическа задача.

При формулирането и оценяването на трудността на затворените и отворените въпроси в модула за национално външно оценяване са следвани постановките на най-новата учебно-изпитна програма на МОМН.

Успешното справяне с въпросите по български език е обвързано с усвоени знания и умения от всички дялове на учебния материал по предмета както в седми клас, така и от предишните класове. Те проследяват езиковите явления и функционирането им в многообразието на речта. Конструирани са по модела на международните изпити.

Въпросите по литература се отнасят за всички компоненти на художествените творби, изучавани в седми клас – историята на създаването им, авторството, жанра, темите, идеите и художествените внушения, композицията, света на литературните герои, художествените похвати, изразните средства и тяхната функция в текста.

Представените в допълнителния модул текстове за преразказ с дидактическа задача са отлична възможност за самостоятелна работа на седмокласниците, чрез която те да доусъвършенстват своите умения и способности за изграждане на собствени стойностни разработки.

Освен за цялостна самопроверка, тестовете могат да служат за обстойна самоподготовка на учениците.

Особеност на изданието е, че приложението с отговорите съзнателно е поставено в средата на книжното тяло. Това дава възможност да бъде отделено и ползвано самостоятелно, като по този начин се улеснява процесът на проверяване – не се налага непрестанно прехвърляне от тестовите задачи към отговорите и обратно.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^