Тестови задачи по български език Подготовка за изпит за придобиване на българско гражданство (ISBN: 9789541806425)

Тестови задачи по български език Подготовка за изпит за придобиване на българско гражданство (ISBN: 9789541806425)

от 7,20 лв 2 оферти
Описание
Помагалото съдържа 680 тестови задачи, разпределени в 34 теста; информация, необходима за правилното изпълнение на задачите; кратки указания за решаване на задачите, включени в първите два теста; ключ с верните отговори.
Предназначението на книгата е да послужи за подготовка по български език на чужденци, пребиваващи постоянно в страната, които се явяват на изпит, за да се установи доколко владеят официалния език на Република България. Владеенето на българския език е едно от условията, за да могат да придобият българско гражданство по натурализация (съгласно Наредба №5 на МОН от 03.09. 1999 г. ).

Изпитът се провежда в края на всеки месец от комисия на МОН. Сборникът може да се използва успешно и като учебно помагало по време на занятията по български език в средните училища (5. –7. клас). Книгата е подходящо средство за подготовка за външно оценяване, което се провежда в края на всеки от класовете. Това е така, защото чрез предлаганите тестови задачи се проверяват и се оценяват знанията и уменията, свързани с основните норми и правила на съвременния български книжовен език. Сборникът ще бъде надеждна опора на седмокласниците, които се подготвят за изпита по български език при кандидатстване в профилираните гимназии след завършен 7. клас.

Тестовете в помагалото са в помощ и на всички, които имат желание да проверят равнището на езиковата си култура и да повишат резултатността на участието си в речевото общуване.

Всеки тест съдържа:

задачи към текст (за предназначение и жанр на текста, тема, ключови думи, свързаност на изреченията в текста и др. );

лексикални задачи (за еднозначни и многозначни думи, за пряко и преносно значение на думите, за синоними, антоними и омоними, за фразеологични словосъчетания);

задачи за откриване на граматични грешки;

задачи за откриване на правописни грешки;

задачи за откриване на пунктуационни грешки.

Указанията за решаване на Тест 1 и Тест 2 и ключът с верните отговори на задачите в края на книгата дават възможност помагалото да се използва като средство за самообучение. Към всяка от задачите в първите два теста има информация, необходима за правилното им изпълнение, и инструкции как да се използват различни техники за откриване на верните отговори.

За да могат обучаваните лица да овладяват „стъпка по стъпка уменията за решаване на тестовите задачи, указанията към първия тест са по-подробни, там са посочени и правилните отговори, а към задачите от втория тест се дават само най-общи инструкции.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^