The black book - Черно на бяло (2009)

Описание
Общото схващане е, че материята съществува и затова ние я виждаме. Оказва се, обаче, че е точно обратното - нещата съществуват единствено и само тогава, когато ги наблюдаваме. Този и още много други парадокси на логическото мислене са част от темите в книгата. Целта е докато четете, да се опитате да „излезете" от стандартната схема и да „видите" нещата от един различен квантово-теологичен и философски ъгъл. За тези, които няма да прочетат, едва ли ще се наложи да тормозят главите си с подобни разсъждения.

Това е една хипотеза, обоснована на исторически и теологични факти, научни доказателства, философски разсъждения и психологически констатации. Доказва се, че смъртта не съществува и няма смисъл да се страхуваме от нея. Че сме част от пялото и пялото се съдържа в нас. И всичко това е в един постоянен кръговрат от познание и емоция. Този кръговрат обяснява и „необяснимите" случки на прераждането.

Хипотезата ни дава и отговор на въпроса за смисъла от нашето съществуване. Защо сме това, което сме. Защо ни има изобщо? Какво точно е същественото в това, че сме емоционални когитални холограми между милиони други такива.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^