Тялото и обществото (2003)

Описание
В книга като тази трудно би могло да се определи кое възхищава повече: изяществото и яснотата, мащабът и ерудицията или способността да се обединят в едно логично цяло разнородните и сложни идеи и доктрини за сексуалността и човешкото тяло, за мъжете, жените и сексуалните норми в зората на християнството. Като свързва историята на религията с историята на човешкото тяло, прочутият британски историк Питър Браун ни дава ключ към разбирането на раннохристиянската духовност и особено на аскетизма. Един безспорен шедьовър на историческите изследвания, превърнал се в модерна класика, едно интелектуално предизвикателство, което прави историята удоволствие.

Питър Браун (1935 г. ) е от онези представители на съвременната мисъл, чието влияние се разпростира върху широки кръгове европейски и американски учени – негови ученици, последователи и поклонници. Преподавател в All Souls College в Оксфорд, професор по история в Royal Holloway College в Лондон, професор по история и класическа филология в Калифорнийския университет в Бъркли. От 1986 г. до днес е редовен професор по история в Принстънския университет. Автор е на "Августин от Хипон" (1967), "Светът на Късната античност" (1971), "Култът към светците" (1981), "Авторитетът и свещеното" (1995) и други.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^