Това променя всичко/ тв. к (ISBN: 9786191527465)

Това променя всичко/ тв. к (ISBN: 9786191527465)

от 36,00 лв 5 оферти

Още оферти

Описание
Ключови думиЕкология
Езикбългарски
Брой страници720

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

„Това може би е първата истински честна книга за климатичните промени, писани някога.

Брайън Уолш, „Тайм

„Това е най-добрата книга за климатичните промени от дълго време – до голяма степен, защото е за нещо много повече. Тя поставя най-важната криза в човешката история в контекста на други наши текущи травми и ни напомня до каква степен сме зависими от енергията на въглищата, газта и нефта. А това би следвало да ни вдъхне надежда, защото означава, че борбата за един справедлив свят е същата като борбата за един свят, в който е възможно да се живее.

Бил Маккибен, автор на „Краят на природата и съосновател на „350. орг

„Това променя всичко е учебник за... ново, по-убедително и по-мощно екологично движене.

Марк Битман

„Нейоми Клайн използва своя изтънчен, пламенен и педантичен интелект по отношение на най-важните и неотложни проблеми на съвремието... За мен тя е един от най-вдъхновяващите политически мислители в днешния свят.

Арундати Рой, автор на „Богът на дребните неща и капитализма

„Нейоми Клайн е гений. Тя прави за политиката това, което Джаред Даймънд направи за изучаването на човешката история. Тя умело съчетава политика, икономика, история и извлича прости и мощни истини с универсална приложимост.

Робърт Ф. Кенеди младши

„Енергична нова дискусия... Въз основа на впечатляващ обем от изследвания г-жа Клайн отхвърля яростно идеята, че ще се спасим с помощта на нови технологии или чрез постепенен преход от изкопаеми горива: и двата подхода, твърди тя, са форма на отричане... Г-жа Клайн е наясно по отношение на неразрешимостта на проблемите, които описва, но въпреки това успява да ни вдъхне оптимизъм.

Натаниел Рич, „Ню Йорк таймс

„Клайн е смел и пламенен писател, който си струва да чуем, а книгата ? е силна и навременна.

Джон Грей, „Обзървър (Лондон)

„Ако глобалното затопляне е световен зов за пробуждане, всички сме в тежка летаргия... Не сме постигнали съществен напредък, твърди Клайн, защото очакваме решения от същите институции, които създадоха проблема... Интелигентният анализ на Клайн е необоримо доказателство, че част от отговора е в масовото пробуждане.

Крис Бентли, „Чикаго трибюн

„Увлекателна и драматична... Клайн пише за решителната битка за съдбата на Земята, в която ние или ще си върнем контрола над планетата от капиталистите, които я унищожават, или ще наблюдаваме как тя изгаря.

Рой Скрантън, „Ролинг стоун

„Последната книга на Нейоми Клайн е може би манифестът, от който климатичното движение – а и планетата – се нуждаят в момента... За тези, които действително чуят нейното послание – а те вероятно са легион, – нейната книга може да се превърне в катализатор на масово движение, от което според нея светът се нуждае в момента.

Мейсън Инман, „Сан Франсиско хроникъл

„Силно и безкомпромисно написана, пламенната дискусия, която очакваме от Клайн, съчетава сведения от първа ръка от събития по целия свят и унищожителни политически анализи... Нейната вълнуваща проницателност е политическа, икономическа, социална, културна и нравствена преоценка на човешкия свят.

Майк Хюм, „Ню сайънтист

„Клайн е сред най-влиятелните фигури на левицата и изтъкнат поборник по проблемите на климата... Талантлив писател и безспорен специалист по обсъжданите проблеми.

Пилита Кларк, „Файненшъл таймс

„Каквато и позиция да заемете, Клайн заслужава признание за това, че не разкрасява проблема... „Това променя всичко би могла да мотивира много хора да мислят и действат по промените на климата, а това е добре.

„Асошиейтед прес

„Една революционна книга... Елегантно съчетание между наука, статистика, конкретни факти и проницателност, тя не парализира, а повдига духа на читателя... Настойчивостта и гневът на Клайн се основават на педантична документация и пламенна аргументация. Сърцето и разумът вървят ръка за ръка в този авторитетен отклик на настоящата криза.

Награда за документална литература за 2014 г.

„Безспорно една от най-важните книги на десетилетието.

Амитав Гош, автор на „Гладният прилив

„Книгата притежава вдъхновяващо послание: че хората са се променяли преди и могат да се променят отново. Тя е смело предизвикателство за тези, които смътно се надяват, че проблемът ще ни се размине или ще ни спаси някоя нова технология.

Камила Кавендищ, „Сънди таймс (Лондон)

„Произведение с потресаваща сила, изчерпателна аргументация и впечатляваща категоричност... Благодарение на изключителния си талант Клайн винаги успява да синтезира огромни количества информация и да свърже привидно несъпоставими проблеми.

Дрю Нелс, „Глоуб енд Мейл (Торонто)

„Това променя всичко не е само книга, не само момент, не само движение. Тя е оръжие на справедливостта. Път за оцеляване.

Д. Р. Тъкър, „Вашингтон монтли
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^