Това се случи пред очите ми, книга 2 (ISBN: 9786191522132)

Това се случи пред очите ми, книга 2 (ISBN: 9786191522132)

от 18,00 лв 5 оферти
Упътване до адрес:
Предложен маршрут:  

Още оферти

Описание
Ключови думиБиографии, История, Военна история
Езикбългарски

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

Йордан Василев, роден на 26 септември 1935 г. , е литератор и критик. Един от основателите на СДС, депутат в 7. ВНС и 36. ОНС. Основател и първи главен редактор на в-к „Демокрация.
Дори днес Петър Стоянов се намира в незавидна ситуация: представителите на левицата имат всички основания да не го обичат, защото той никога не е криел антикомунистическите си произход и възгледи... и май единствен от изявените български политици не е бил член на БКП. Днешните „десни пък, въпреки че се отнасят към него уж с респект, се стремят всякак да го заобикалят, защото изпитват неудобство от принципните му позиции против корупцията и политическата алчност, а и заради безукорния му произход. На неговия фон повечето от тях има защо да се чувстват неудобно: с „червените си биографии, с кандидатстванията си в Партията или със силната си роднинска или икономическа зависимост от бивши комунистически дейци.
Йордан Василев

Събитията от последните няколко месеца решиха радикално един от проблемите, свързани с прерогативите на държавния глава, а именно това, че в крайна сметка в момент на криза той е господар на положението. Това никой не трябва да забравя. Трябва да си го носи като обица на ухото. Президентът има тези правомощия и Петър Стоянов ги упражни блестящо.
Филип Димитров, април 1997 г.

Президентът показа, че когато става дума за съдбоносни неща, има куража да заеме категорична позиция, без да се страхува за рейтинга си.
Милена Бояджиева, в-к „Демокрация, април 1999 г.

Петър Стоянов е оптимистичният лидер на дълбоко песимистичен народ!
в-к „Сан Франциско Кроникъл, септември 2000 г.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^