Този път е различно (2013)

Още оферти

Описание
Ключови думиБизнес, Бизнес, Икономика, Икономика
Езикбългарски
Брой страници470
Тегло506

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

Състояние: отлично
Подзаглавие: Осем века финансови безумия
Издателство: Сиела
Град на издаване: София
Преводач: Деян Кючуков
Налични бройки: 1
Ширина: 165 мм
Височина: 230 мм
Дебелина: 28 мм
Формат: 70/100/16
Корици: меки
Ключови думи: Финансова история, финансови кризи, финансова репресия, управление на държавния дълг

Книгата представлява хронология на финансовите кризи в техните проявления по света. Основното послание на авторите е просто: това се е случвало и преди. Независимо колко различна ни се струва поредната финансова истерия или криза, налице са забележителни прилики с предходни събития от други времена и държави. Разпознаването на тези прецеденти и аналогии е съществена стъпка към подобряване на глобалната ни финансова система. Разглеждат се видовете финансови кризи, като някои от тях включват неизпълнение на задължения от страна на държави, неуспели да посрещнат плащанията си по външен, вътрешен дълг или и по двата. Други са от рода на тези, които светът изпита в изобилие в началото на XXI век, когато една нация открива, че значителна част от банковия й сектор е станала несъстоятелна вследствие на загуби от инвестиции, финансова паника или и от двете. Има и кризи, предизвикани от валутните курсове – подобни сътресения поразиха държави от Азия, Европа и Латинска Америка през 90-те години. Предпоследната глава представя ситуации като Голямата депресия от 30-те години на ХХ век, а също и последната световна финансова криза, в които кризите възникват вкупом, и то в глобален мащаб.

Райнхарт и Рогоф добиха огромно влияние в последните години с трудовете си върху публичната политика и управлението на правителствения дълг. Двамата са професори по икономика в Харвард. През 2012 г. Рогоф бе споменат като кандидат за Нобелова награда. Името на Райнхарт добива популярност с концепцията си за "финансова репресия", която асоциираме с орязването на суверенни облигации в Еврозоната. Те са първите изследователи, чиито обобщения за финансовите кризи се основават на данни за географското положение и историческите особености за възникването им.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^