Тракийски владетелски дом край село Синеморец Т. 1 (ISBN: 9789549704358)

Тракийски владетелски дом край село Синеморец Т. 1 (ISBN: 9789549704358)

от 36,00 лв 3 оферти
Упътване до адрес:
Предложен маршрут:  
Описание
Ключови думиАнтики, Археология, История

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

Настоящата книга представлява първи том, посветен на резултатите от архгеологическото проучване на един от най-значимите обекти по Южното Черноморие от късноелинистическата епоха - домът на тракийски владетел, разположен край с. Синеморец, община Царево.
Един от основните акценти в книгата е поставен върху укрепителната система, характера и периодизацията на обекта. Втората част на тома е посветена на цялостния анализ на сребърното монетно съкровище от 199 тетрадрахми, открито на обекта през 2012 г. То съдържа и 36 тетрадрахми на един от най-загадъчните тракийски царе Мостис, управлявал през втората половина на II - началото на I в. пр. Хр. , един от "тъмните" и все още непроучени периоди от тракийската история. В тома подробно са представени и анализирани и бронзовите монети от елинистическата епоха, открити при проучване на обекта. Въпреки че е написана в строго научен стил, книгата ще е интересна не само за археолози, траколози и нумизмати, но и за широк кръг от читатели, интересуващи се от историческото ни минало.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^