Третата национална катастрофа (ISBN: 9789549070071)

Третата национална катастрофа (ISBN: 9789549070071)
Описание
Ключови думиБългарска история, История, Политика, Публицистика

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

Вече не е страшно, не е и трудно да се изрекат и напишат думите, зад които се крие истината за „братското светско присъствие\" в България след преврата от 9. IX. 1944 г, А те са две: окупация и грабеж. Страната изживява тежка трета национална катастрофа. Доказателствата за това са многобройни и се съдържат в старателно укриваните до неотдавна документи.
Множеството ново разкрити източници сочат само едно: България непрекъснато прави отстъпки, непрекъснато дава, а от Москва не престават да искат и да вземат,
За разлика от други бивши сателити от Източна Европа, въпросът за съветската окупация продължава да е спорен и болезнен за някои в България. За жалост намират се и историци, които правят опити да бранят армията „освободителка\". За тях, а и за всички, които проявяват интерес, е предназначено настоящото издание.
Като приложение в книгата се оповестяват документи за българо-съветски отношения и резултатите от пребиваването на съветските окупатори в България от 9.1Х. 1944 до края на 1947 г. Включени са и материали, отнасящи се за 1948-1949 г. , които допълват представата за последиците от окупацията: установяването на комунистическата диктатура от съветски тип, тотална съветизация на страната и др.
Повечето факти в тази книга са смайващи. Само за няколко години България загубва почти целия си национален капитал - колосални парични суми, суровини, селскостопанска продукция... Губи и огромна част от интелектуалния си капитал -физически и морално унищожен.
Но нека оставим емоциите, а да погледнем фактите. Каквито са.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^