Третата революция (2001)

Упътване до адрес:
Предложен маршрут:  
Описание
Ключови думиПолитика, Социология
Езикбългарски
Брой страници336
Тегло300

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

Как да създадем безпрецедентно богатство и щастие за всички през новото хилядолетие
В ТРЕТАТА РЕВОЛЮЦИЯ Ричард Кош, автор на бестселърите ПРИНЦИПЪТ 80/20 и СИЛОВИТЕ ЗАКОНИ премества вниманието си от бизнеса и индивидуалния растеж към силите, които оформят обществото.
Каква е Третата революция?
Две революции - капитализмът и демокрацията - преобразяват света през последните 250 години.
Днес капитализмът и демокрацията са се примирили със съществуването си, но са спътници по-скоро по силата на обстоятелствата, отколкото по избор. Те имат много общо помежду си, но капитализмът запазва тъмната си страна, която може да бъде изкоренена само с демократични реформи.
Всички опити на левите сили да реформират или да заменят капитализма с нещо друго завършват с провал, защото интелектуалните предпоставки са погрешни. Намеренията обаче все още са валидни.
Интелектуалният банкрут на социализма и социалдемокрацията е оставил след себе си вакуум.
Единственият изход е сливането на капитализма и демокрацията. Демокрацията трябва да възприеме пазарния механизъм по радикално нов начин, за да демократизира капитализма.
Присъединете се към Третата революция! Когато демократизираният капитализъм освободи силата на хората, всички ще станем по-богати и по-щастливи.
Ричард Кош в най-добрата си форма! Проникновен, смел, интересен и информативен. Кош посочва принципите на бъдещето, които са приемливи за всички - за хора с леви или десни убеждения, комунисти и капиталисти, циници и мечтатели.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^