Трима другари (ISBN: 9789545294334)

Трима другари (ISBN: 9789545294334)
Описание
Ключови думиРоман

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

По време на Първата световна война големият немски писател Ерих Мария Ремарк (1898-1970) заминава едва 18-годишен като доброволец на фронта. Войната оставя незаличими болезнени спо¬мени в съзнанието му и е основна тема в неговото творчество. След завръщането си от фронта сменя безброй служби, като през цялото време пише и публикува разка¬зи. Първият му роман („Ма западния фронт нищо ново\") излиза през 1928 г. - първо като подлистник на вестник, после в отдел¬на книга с тираж от 600 000 екземпляра -и прославя завинаги своя автор. Писателят е принуден да емигрира в Швейцария още през 1931 г. , а две години по-късно книгите му са забранени от нацистите и се горят публично по площадите. През 1939 г. Ремарк емигрира в САЩ, но след края на Вто¬рата световна война се завръща в Швейца¬рия, където умира през 1970 г.

Годината е 1928-а. Въоръжени до зъби щурмоваци предизвикателно се разхождат из улиците. Навсякъде мизе¬рия, тревога, насилие. За героите на романа трима млади мъже, приятелството е единственото убежище от зоабикалящия ги хаос. Но ето че най-младият се влюбва и приобщава към сплотената им група млада Жена, която също се превръща в техен другар, но и ги подлага на изпитания, през каквито никога не са допускали, че ще преми¬нат...
Книгата е написана със същата завладява¬ща простота и прямота, отличаваща и другите произведения на Ремарк. „Трима другари\" е манифест за величието на човешкия дух. Авторът създава истински незабравими образи, които намират вътреш¬ни сили да Живеят в един свят, който не те са създали, но са принудени да търпят.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^