Трите стълба на дзен (2005)

Трите стълба на дзен (2005)
Описание
Ключови думиМитология, Религия
Брой страници484

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

Като разкрива трите основни аспекта на дзен -учението, практиката и просветлението, - Филип Капло ни предлага ключ към една от най-нашумелите, но и най-слабо изучени страници от духовната култура на Япония, а в по-широк смисъл - и на далекоизточния културен ареал като цяло.
Изключителен познавач на дзен, Филип Капло прави анализ на фона на обширен исторически контекст, като привежда и многобройни примери от дзен-практиката не само на съвременни учители, но и на класически майстори. В изданието е включен и обширен речник на основните термини и понятия, свързани с теорията и практиката на дзен.
Друг освен Филип Капло едва ли би могъл ла напише тази книга. Той познава дзен от 13-те си голини на учение в Япония, три от които в манастири на Сото и Ринлзай - двете основни разклонения на дзен. Той познава японците, а те на свой ред са му помогнали ла направи действително безукорни преводи на някои слабо известни източници. Но и собствените му познания по японски явно са били достатъчно добри, щом е могъл ла служи като преводач (и интерпретатор) на своя роши по време на беседите му със западни ученици... Освен това той може ла се похвали и с литературен стил, едновременно ясен и изящен. Благодарение на всичко това Капло е създал една забележителна творба, която със сигурност ще заеме трайно място в библиотеката на дзен-литературата на западни езици.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^