Турбулентни течения. Теория и приложение (2004)

Турбулентни течения. Теория и приложение (2004)

Турбулентни течения. Теория и приложение (2004)

от 10,00 лв 2 оферти
Упътване до адрес:
Предложен маршрут:  
Описание
Ключови думиТехнология
Езикбългарски
Брой страници294

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

В книгата се разглеждат теорията на турбулентните течения и техните основни закономерности и оразмерителни зависимости на базата на теоретично установена връзка между пулсационното и осредненото движение.
Дадени са диференциалните уравнения на турбулентните течения, представляващи затворена система, и методи за тяхното практическо приложение, както и законите за съхранението на специфичната енергия и за измерението на количеството на движение; хидравличните закономерности и оразмерителни формули на напорните течения в тръби; на спрегнатите дълбочини на хидравличния скок; на плавно изменящите се течения в открити легла. Изложена е и нова теория за устойчивостта на теченията и смяната на режимите на движение и нова хидродинамична теория за ерозия на почвата.
За целите на оразмеряванията са дадени числени примери, таблици и графики.
Книгата е предназначена за специалисти от областта на хидротехническото, В и К и хидромелиоративното строителство и може да се ползва от научни работници, докторанти, студенти, от специалисти по водна ерозия и др.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^