Туризъм и културно наследство (2013)

Описание
„Това са научно обосновани текстове с респектиращ библиографски апарат, базиращи се на богат „теренен" и изследователски опит. Обаче аргументираните и ясно изложените позиции на „Туризъм и културно наследство" са изпреварващи спрямо тоталното невежество на онези, които наивистично произвеждат туристически продукти и в този смисъл си позволявам да препоръчам издаването на maзu книга, надявайки се, че тя би сложила наталото на културна туристическа индустрия в България"
ПРОФ. Д-Р ГЕОРГ КРАЕВ

„Туризъм и културно наследство" на С. Алексиева и И. Бокова е интердисциплинарно изследване, резултат от плодотворното сътрудничество между учени с различен профил и компетенции, преподаватели в департамент „Бизнес администрация" и департамент „Антропология" на НБУ, обединени от общата тематика. Книгата притежава висока познавателна стойност. Представяш се расличните подходи при изследването на туризма, спецификициите на културния туризъм, вариациите в класифицирането му, като същевременно се коментират добри практики, проблеми и тенденции в развитието на културния туризъм у нас и в чужбина",
ДОЦ. Д-Р ВАЛЕНТИНА ГАНЕВА-РАЙЧЕВА
ИЕФЕМ - БАН

ИРЕНА БОКОВА - антрополог, доцент, доктор - департамент „Антропология", Нов български университет. Преподава в програми по антропология, политически науки, туризъм и културен туризъм. Осъществява теренни
изследвания на Балканите, Италия, Франция, Унгария и др. Работи по проблемите на мобилността, туризма, културните наследства, градските изследвания, визуалната антропология. Консултант и автор на антропологични филми. Автор на монографията „Културното разнообразие на България" (в съавторство с Валентина Ганева-Райчева), издателство „Летера", Пловдив. Има публикувани статии в български и чуждестранни списания. Ръководител и участник в национални и международни изследователски и приложни проекти. Носител на отличителния знак на Ордена на академичните палми на Франция.

----------------
СОНЯ АЛЕКСИЕВА - PR експерт no туризма, доцент, доктор - департамент „Бизнес администрация", Нов български университет. Преподава в програми по туризъм, икономика, културен туризъм, бизнескомуникации, реклама. Автор на над десет книги и многобройни статии в областта на туризма, PR на културния туризъм, бизнескомуникациите, културното наследство, историята и културата на Китай. Научен редактор и съставител на много сборници, водещ на рубрики за културен туризъм. Консултант и участник в национални и международни проекти, национални стратегии, PR кампании в туризма и др. Член на FIJET и IPRA, IMAGINES и БАМ. Носител на много награди в областта на туризма, вкл. на наградата на МТИ „Културен туризъм" -Велико Търново за „Личност с принос за развитието на културния туризъм в България".
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^