Турски език (ISBN: 9789548805605)

Турски език (ISBN: 9789548805605)
Упътване до адрес:
Предложен маршрут:  

Още оферти

Описание
Ключови думиЕзици, Езици, Речници, Учебник
Езикбългарски

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

Учебният материал е разделен в 20 урока. Всеки урок се състои от диалози и коментар към тях. Диалозите обхващат различни аспекти от ежедневното общуване, а коментарът разглежда граматичните теми, които основно са застъпени в тях. Към четири от уроците са приложени тестове за проверка на наученото и упражнения с ключове. Методът, който излагаме пред вас не е догма, а база за един индивидуален творчески процес, пряко зависим от вашите индивидуални възможности и лични цели.

Самообучението започва от диалозите и завършва с тях, като задължително преминава през коментара към урока. Препоръчваме ви да четете турските текстове на глас, внимателно, бавно, един по един, като се съобразявате с произношението от речника и интонацията в прослушания звукозапис. Стремете се да схванете смисъла на диалога без да поглеждате превода. Новите думи усвоявайте в контекста на фразата, като ги сравнявате с речника. Когато приключите с диалозите, прочетете задълбочено коментара, като се опитате да вникнете в граматичните теми и ги осмислите с помощта на примерите. След това се върнете отново на диалозите, и като отчитате новите си познания по граматика, се опитайте да ги преведете от български на турски. Диалозите са преведени буквално, за да ви улеснят при обратния превод. Помнете, че приучаването ви към свободен превод от български на турски език ще гарантира вашата бъдеща способност за свободно изразяване. Преводът от български на турски е финалът на вашата подготовка. Темпото, с което напредвате, ще зависи от вашата езикова култура, лична мотивация, емоционално състояние и времето, с което разполагате. Бъдете търпеливи и последователни, като се опитате да превърнете процеса на обучение в едно приятно и интересно занимание.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^