Тъмната страна (ISBN: 9789549375381)

Тъмната страна (ISBN: 9789549375381)
Описание
Роман - трилър

AD 1000, Ватикана. Суеверният народ очаква с ужас края на света. Носят се слухове, че математикът Жербер Д’Ориак е продал душата си на дявола, за да стане папа Силвестер II. След обвитата в мистерия папска смърт наследникът му трябва да пази странен пръстен. Тайна легенда разказва за него, че е способен да направи притежателя си владетел на целия свят. Но всеки претендент е постигнат от ужасна смърт, защото никой няма силата да се справи с проклятието на Тъмната Страна.

AD 1402, Търново. Калоян е спечелил с хитрост битката срещу страховитите латински рицари. Победеният император Балдуин се опитва да откупи живота си със странен на вид пръстен, а папа Инокентий ІІ е готов на всичко, само и само да си получи обратно реликвата, с помощта на която се е надявал да получи Божи Гроб. Калоян получава титлата цар, екзекутира Балдуин и запазва пръстена, без да обръща внимание на проклятието. То заплашва да хвърли вековен мрак върху съдбините на царството му.

AD 2007, Лондон. Докторът по астрофизика Алекс Онегин води спокоен живот като университетски преподавател. Устоява на много "атаки" на нежния пол, но в деня, в който става на четиридесет години, съдбата го среща с младата и напориста журналистка Сюзън Паркър. Два дена по-късно в университета избухва експлозия, в която загиват невинни хора. Капитан Сара Браун, командваща антитерористичен отряд е убедена във вината на Алекс за атентата, докато Алекс подозира Сюзън във връзки с тайните служби. Следват нови жертви и в крайна сметка Алекс е принуден да се обърне към тъмното си минало в Русия. Там трябва да открие своя мистериозен противник, който въвлича тайните служби в игрите си и с какво е толкова необходим на новосъздадената "Глобъл Телевижън".

AD 2007, София. Антиквар е намерен мъртъв и с отрязани длани и ходила в хранилището на магазина си. Младият следовател Христо Кирилов бързо разбира, че убийците са по следите на тайнствена реликва, имаща невероятната сила да предизвиква и привлича тъмни страсти, да подклажда битката между благородни фамилии с вековно минало. Всичко е позволено в схватката между тайни организации, секретни служби и престъпни групировки в надпреварата им за пръстена, обещаващ абсолютната власт. Разследването отвежда лейтенант Кирилов до бъдещия пазител на пръстена, чието преследване го отвежда на другия край на Европа, в родината на Балдуин ...
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^