Търговски дружества. Персонални дружества. Дружествo с ограничена отговорност (2014)

Търговски дружества. Персонални дружества. Дружествo с ограничена отговорност (2014)

от 18,00 лв 4 оферти

Още оферти

Описание
Ключови думиПраво
Езикбългарски
Брой страници322

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

Предмет на анализ в тази книга са въпроси на дружественото право. Най-напред са изследвани общите положения, които се отнасят за всички видове търговски дружества, включително тези, свързани с тяхното учредяване, недействителност, вноски и контрол. След това последователно е разгледана проблематиката на учредяването и прекратяването, членствените правоотношения и органите на персоналните дружества – събирателното и командитното дружество, както и на дружеството с ограничена отговорност, което, независимо че е обявено от закона за капиталово дружество, разкрива и особености, характерни за персоналните дружества.

Анализът на правната уредба е извършен на основата на българската правна литература и съдебна практика, както и на сравнителноправни изследвания, касаещи дружествени форми в държавите от Европейския съюз.

Ангел Калайджиев е професор по търговско право в Юридическия факултет на СУ „Св. Климент Охридски. Доктор на юридическите науки.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^