Търговските марки (2006)

Търговските марки (2006)
Упътване до адрес:
Предложен маршрут:  

Още оферти

Описание
Ключови думиБизнес, Бизнес, Психология
Езикбългарски
Брой страници196

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

Търговската марка, като част от триединството - стока, марка и потребител е чувствително цвете, податливо на капризите на епохата и хората, изискващо много грижи и внимание още от самото му засаждане! Състоянието на това цвете е индикатор за състоянието на Вашия бизнес! Виталността на цветето означава, че и Вашият бизнес се развива и прогресира. И обратното, почне ли цветето да линее, да съхне, значи нещо във Вашия бизнес куца и трябва да се предприемат неотложни, спешни мерки!

В монографията "Търговските марки" са разгледани въпроси, свързани със създаването, експертизата, регистрацията и използването на едни от основните обекти на индустриалната собственост - търговските марки и марките за услуги.
След исторически преглед на защитата на търговските марки по света и по - специално в България, в статистически обзор на марковата регистрационна активност в Република България са посочени източниците на правно регулиране, отнасящи се до марките. Специално внимание е отделено на производството в Патентното ведомство, съдебната практика, нелоялната конкуренция, както и на международни договори по защитата на марките - Парижката конвенция, Мадридска спогодба и Протокол към нея, Марка на Европейската общност. За специалистите ще представлява интерес тематиката, свързана с видовете търговски марки, общоизвестните марки, прегледът на някои водещи чуждестранни законодателства, Международната класификация на стоките и услугите, както и на Международната класификация на образните елементи на марките.
Разглежданата тематика е разделена в два тома, първият от които е посветен на основни познания по създаването и защитата на търговските марка, а вторият разглежда основни въпроси, свързани с практическите подходи при реализация на придобитите права. Вниманието е спряно и на някои колизии на права върху марки и географски означения или на права върху марки и домейни. Разгледани са редица реални примери от водени в българското патентно ведомство процедури, а също и от такива, водени в КЗК или СГС.
Всички анализи и изводи са съобразени с последните изменения в Закона за марките и географските означения - в сила от 21.08. 2005 г.
Книгата е предназначена за широк кръг специалисти, работещи в сферата на марковото дело - представители по индустриална собственост, патентни специалисти, юристи, студенти, така и за бизнесмени, които са преките ползватели на разглежданата индустриална собственост при осъществяване на ръководството на техните предприятия
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^