Търсачите (ISBN: 9789545857072)

Търсачите (ISBN: 9789545857072)
Описание
Ключови думиФилософия, История
Брой страници316

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

История на вечния стремеж на човека да опознае света и самия себе си
 
От автора на Откривателите и Творците - летопис на най-големите въпроси на човечеството Кои сме ние? и Защо сме тук?.
 
Даниъл Дж. Бурстин, спечелилият Пулицър автор на Откривателите, ни представя някои от най-великите пионери-търсачи, чиято вяра и мисъл е водила човека в търсенето на смисъла на нещата през вековете.
Мойсей търсел истината горе, в небесата, докато Софокъл се обръща към разума. Томас Мор и Макиавели отстоявали разбирането си за истината чрез социални промени. В модерната епоха Маркс и Айнщайн откриват смисъла в науките. В това епично интелектуално приключение Бурстин следва великите търсачи от героичната епоха на пророците и древногръцките философи до сегашния век на скептицизъм и опитите да се дадат отговори на великите въпроси, предизвиквали винаги човешкия ум.
 
История на човешката мисъл, представена с... майсторство, неподправена възхита от търсещия човешки ум и тънък усет за детайла.
Милоуки Дж ърнъл-Сентинел
 
Бурстин съчетава живо мнението и ерудицията на виден историк с първокласна журналистическа яснота и усет към анекдота... Просто неустоимо!
Ю Ес Ей Тудей
 
Находчиво и свежо обобщение на най-доброто от човешката мисъл през вековете... Историческият преглед на Бурстин и стимулиращото му чувство за това как се отстоява едно становище и оборва друго, ясно показва идеята му за човешкия разум като неуморен търсач на истини.
Провидънс Сънди Джърнъл
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^