Убийството на Методи Шаторов (2005)

Упътване до адрес:
Предложен маршрут:  
Описание
Ключови думиБългарска история, История, Публицистика, Технология, Военна история
Езикбългарски
Брой страници358
Тегло408

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

В монографията се прави опит да бъде разгледана и обобщена в психосоциален план широката концептуална рамка на явлението тероризъм; обсъждат се свързани с тематиката въпроси за съобуславящата роля на държавата, идеологията, религията и медиите; анализират се специфични психологични процеси и мотивации на терористичното поведение; набелязват се практически насоки за справяне с последствията от тероризма като психосоциално бедствие.
Изложените теоретични постановки са подкрепени с примерни случаи, официални информационни откъси и \"профили\" на известни терористи и организации. В този си вид книгата ще привлече вниманието на психолози, политолози, журналисти, дипломати, военни, психиатри, теолози; ще възбуди интереса на студентите и специализантите от съответните дисциплини, ще заинтригува всеки любознателен читател.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^